fyrbarnsmorsa

Alla inlägg under augusti 2012

Av Therese - 13 augusti 2012 17:12

Idag var det alltså mannens första jobbdag efter semestern och självklart börjar det med eftermiddag som är det värsta skiftet! Idag hade jagvtur att få sällskap av Jossan hela dagen! Tur att man har underbar familj! Hhon tog precis ut de två äldsta på en cykeltur! Har även sökt några kurser till den här hösten, bara hålla tummarna att jag kommer in på några nu!!

Av Therese - 13 augusti 2012 17:06

Jag, Fredrik o Liam var ut och plockade svamp i lördags, hittade en hel del, räckte till några mackor igår. Liam hittade dessutom en vän ute i skogen, en minigroda, som han hade i en glasburk och hade i löv och insekter i. Han döpte honom till Erik Tranberg och hade med sig honom överallt. Igår släppte han ut den och han har nu varit med om den stora saknaden av en vän, han grät hysteriskt inatt över att han saknade Erik!

Av Therese - 10 augusti 2012 16:08

Jag har alltid tänkt för mycket på allt jämt så det bästa sättet för mig att skingra tankarna och tänka på annat har varit att städa, så nu kan jag lova att hela nedervåningen är skinande ren, har legat på alla fyra och skrubbat vinklar och vrår! Övervåningen kvar men nu middag!

Av Therese - 10 augusti 2012 12:29

Har fyra helt underbara barn som jag vill allt väl, har ett jobb och inkomst, har en familj som alltid ställer upp och älskar mig för den jag är. Men varför mår jag så dåligt? Jag är inte Therese längre, jag känner mig fången i min egen kropp. Är inte jag värd att få må bra? Är det inte min tur snart? Känns som att jag står så nära branten på väg att ramla ner.. Det enda jag önskar är att få vara lycklig men varför är det så svårt?

Av Therese - 8 augusti 2012 23:03

Tidigare har jag bara lyckats söva Leia genom amning, nu efter fyra veckors amningsstopp, med skrik, gråt, oroliga nätter och jag sovit uppe tänkte jag ge det ett försök att söva henne i sängen. Jsg låg i sängen bredvid och när jag släckte och tog hennes hand blev hon lite orolig så efter ca fem minuter kröp hon upp i våran säng, la sig på min kudde och la armen om mig och borrade in sitt ansikte i min hals, så som hon brukar göra när hon är ledsen eller bara vill kramas. Vi låg så i ett par minuter sen la hon sig i sin säng igen, tog min hand, la sig mot väggen och SOMNADE!! Jag är så lycklig just nu att jag fixade det! Inatt kan jag nog börja sova spritt språngande naken igen utan att oroa mig för att vakna av att dottern ammar :-)

Av Therese - 8 augusti 2012 20:05

Uttråkade barn ledde till en spontantripp till Leos lekland i Uppsala med Mia o kusinerna. Hade nog inte förväntat mig att det skulle vara så stort! Det resulterade i fyra timmars konstant lekande av både vuxna och barn med undantag tio min slushpaus. Grabbarna har pratat otroligt mycket om det besöket och det kommer garanterat bli ett besök till innan kräksjukeperioderna sätter igång! Kan varmt rekommendera leklandet! Idag var det en slappdag och lite hemmafix och pressande i solen. Nu står det en dubbel bullsats på jäsning och smörgåsar fixas imorgon för imorgon kväll åker vi till Hallsta o kollar in Speedway!

Av Therese - 6 augusti 2012 13:02

Som jag sagt förut, älskar jag mitt jobb, jag älskar barn och att dessutom kunna ha barnen hemma och sköta sin egen planering är ett STORT plus! Idag efter lunchen var vi ut i skogen och fick ihop massa blåbär, så nu ska här göras blåbärspaj till eftermiddagsfikat!

Av Therese - 6 augusti 2012 10:30

Vi bestämde oss för att grilla igår så jag åkte till COOP för att köpa kött, jag bestämde mig för en färdigmarinerad fläskytterfile, tog även en liten flinta. Kom hem grillade och serverade barnen och oss själva, alla hann ta några tuggor när jag bara skulle kolla vad det var för marinad eftersom det var så starkt och då såg jag datumet, bäst före 31/7, alltså fem dagar gammalt kött, jag är väldigt petnoga med hållbarhet osv så jag sa åt alla att inte äta och slängde det dom hade på tallrikarna, la kött och förpackning i en låda och begav mig tillbaka till coop för att klaga. Plockade samtidigt bort ytterligare tre köttbitar som hade samma datum, gick till personalen och förklarade och sa dessutom att vi fick äta grillad korv pga detta. Jag fick dubbel ersättning tillbaka men det hade ändå inte kompenserat om vi nu hade blivit dåliga. Så ett tips till er andra är att ALLTID kolla datum oavsett vad ni köper. Har även en annan vän som samma dag åkte för att köpa barnmatsburkar och då uppmärksammade datum och en hel kartong med burkar som gick ut i februari! Jag blir äcklad och samtidigt förbannad, man ska ju kunna lita på sin affär att man inte köper hem gammal mat!

Ovido - Quiz & Flashcards