fyrbarnsmorsa

Alla inlägg under augusti 2012

Av Therese - 27 augusti 2012 00:04

Idag är det ett år sedan min kusin dog. Vi hade tyvärr inte lika bra kontakt inom familjen/släkten nu som när mormor levde, man kan säga att hon höll oss samman. Jag kommer aldrig glömma hur mycket han älskade mormors (hans farmor) bullar eller när jag åkte hem till honom för att hämta ett bord och han var en sån riktig gentleman. Dagen innan han dog skrev han till mig på chatten, vilket inte hänt tidigare. Han frågade hur vi hade det, hur vi mådde osv.. Nu i efterhand kan jag känna att det var som ett sista farväl. Jag tänker ofta på hans föräldrar, syskon, syskonbarn, nära vänner mm, jag kommer aldrig kunna tänka mig in i hur det är att förlora ett barn.. Men du kommer att för alltid vara med oss i våra hjärtan <3 DAVID <3

Av Therese - 26 augusti 2012 20:01

Jag hade faktiskt med mig 500:- från krogrundan igår, hade med oss 800:-, helt ok! Kom på imorse att de hade försäljning på socker-lottas så begav mig dit. Pojkarna har varsin Didriksson overall och jag är riktigt nöjd med det märket! Som tur är hittade jag en Didriksson i strl 80, hon har 92 men det märket är lite större i strl. Den passade perfekt, kostade mig 120:-. Nästa söndag är det second hand i Gimo, far nog dit och kikar lite också. Några saker kvar som fattas sen är vi redo för snö och kyla..

Av Therese - 26 augusti 2012 11:31

Tack alla inblandade för en supertrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap! Så otroligt gott med oxfille och deras potatisgratäng...mums! Jag och Jossan tjänade iallafall in priset, killarna tog bara en portion, veklingar!! Det var sämre än förra året eftersom de i år inte hade nåt partytält med underhållning.. Därför beslöt vi oss för att gå till Wenngrens partytält.. Vilket vi inte skulle gjort.. När vi hade betalat 100:- (!) träffade vi på Tobbe där, han satt med en 33cl som han hade betalat 50:- för!!! Skriv för f*n inte ut att det är bartömning då.. Pratade med han i baren (tydligen ägaren) och frågade varför de hade så dyra priser när det skulle vara bartömning.. Får ett riktigt spydigt svar: "Vad tror du att det kostar att bygga upp partytältet, duger det inte kan du gå till entren och kräva tillbaka pengarna och gå till Sjökrogen men då får du inte dansa heller", hahaha så skrattretande klart man inte stannar! Går till entren och kräver tillbaka, det han inte visste var att vi var 15 pers som gick ut.. Där gick ni miste om många ören! Vi gick tillbaka till Sjökrogen och fick en mycket trevlig avslutning på kvällen med vettiga priser i baren och TREVLIG personal. Har hört även att många klagat över Wenngrens mat men det ska jag inte ta upp här. Summa summarum HUR kunde ni skriva ut att det var bartömning när det inte är det? Tror ni att ni får fler gäster ju otrevligare ni är? Tror ni inte att inträdet skulle tjänat in för det SVINdyra tältet?? En kompis blev irriterad att vi inte hört avo oss när vi gick från Wenngrens för de fick betala 100:- helt i onödan.. Nej skäms på Wenngrens!!

Av Therese - 25 augusti 2012 16:29

Det var som sagt inte igår man var ute på krogen så jag ser fram emot kvällen ssom tusan! Äta varm mat, sitta stilla, träffa folk, få lite egentid och bara ha supertrevligt (hoppas jag). Nu kommer gästerna om en halvtimme, man kanske skulle ta o smutta på en kall! Hoppas ni andra också får en trevlig kväll och ni vi ses väl på Sjökrogen ikväll?!

Av Therese - 23 augusti 2012 23:21

Vi hade tänkt gå ut nu i helgen men bestämde oss för att hoppa det. Sen ringer far min o frågar om de får bjuda oss på grillbuffe på lördag på Sjökrogen och man är väl rätt dum om man tackar nej till det? Så nu är barnvakt fixad! Det är nästan exakt ett år sen vi var ut sist, på senaste bartömningen på sjökrogen. Det ska bli riktigt kul att komma ut bland folk! Ser fram emot kvällen! Nån mer som ska dit?

Av Therese - 23 augusti 2012 13:43

Enligt önskemål har jag nu tagit bort tidigare inlägg. Jag vågar stå för det jag tycker och tänker istället skriva här allt vi varit med om, som gör att vi tycker som vi gör.

  • Elias fick konstiga, ömmande knölar över halva överkroppen, vi gick upp och de tog prover, innan de visste provsvaren "chansade" de på att det var en allergisk reaktion, han fick då Betapred och Stesolid (tror jag det var), han skulle ta det mot allergin, två dagar senare ringer läkaren, det hörs att denne är stressad och orolig, hon säger åt oss att åka direkt till ackis, till barnonkologen, för det misstänkte antingen leukemi eller lymfom. Efter alla tester, biopsi, benmärgsprov osv kommer det fram att han tagit dessa mediciner, vi får då reda på att dessa kan skymma provresultaten, det blev prat om att han skulle behöva gå genom allt igen. Han fick även ta blodprov på östhammars sjukhus, lab, där en "studerande" fick testa att ta på honom och sticker hål på blodkärlet, han fick fruktansvärt ont och blev sjukhusrädd efter det, så det blev tal om att börja på lekterapins stickskola. Han kan än idag inte ta blodprov i armen.

  • Hampus föddes med sned vänsterfot, han fick remiss till barnläkare (på östhammars sjukhus) vid sex månaders ålder, vi hade då blivit remitterade till specialist i uppsala, OM läkaren inte glömt skicka iväg remissen.. Han hade då kanske kunnat få en skena eller liknande, det är nu tal om att det blir operation för att det är så illa nu. Han har dessutom fruktansvärd sjukhusskräck.

  • Vi var upp en vinter när vi var på andra vändan med halsfluss och frågade då om inte hela familjen kunde bli behandlade eftersom vi fått tillbaka det, så var det förmodligen någon som gick med det utan symtom, läkaren svarade att "ni får komma upp om de andra får några symtom", hon tog inte ens något halsprov på alla.

 

Sen är det många "småsaker" som tex att man nästan blir dumförklarad när man kommer upp med sjuka barn, tex jag var upp med Leia, hade ställt diagnosen halsfluss hemma, men när jag kommer upp får jag ett spydigt svar "men du vet väl att små barn får oftast inte halsfluss", jag svarar då att "men hon har haft det två ggr innan redan". Samma spydiga påstående fick jag även med Liam när han hade halsfluss. Jag vet så många fall och så många som råkat illa ut och jag tycker att det är riktigt synd att andra inte säger till, för att få en förbättring.

Jag är iallafall less på att inte tas på allvar..

Av Therese - 22 augusti 2012 11:00

Det är det minsta jag kan säga, vi hade tänkt att få Leia blöjfri nu i sommar, men hade tänkt vänta tills ca två år, då de flesta har lättare att göra sig av med blöjan.

Men i somras i juni nångång, gick hon bara utan blöja och satte sig själv på pottan och gjorde både nummer ett och två, utan att säga till och utan att jag behövde säga till. Nu är hon helt och hållet blöjfri dagtid. 


Nu på senaste har hon även börjat med att ta av sig blöjan och kissa direkt hon går upp och blöjan är alltid snustorr, så hon kommer snart vara blöjfri även nattetid! Är så otroligt imponerad av henne, de andra var blöjfria dagtid vid två och nattetid vid tre, men jag antar att tjejer är snabbare. Mammas duktiga prinsessa!


Liam är nu i skolan, fick lämna honom efter samlingen redan, så det har blivit tidigare och tidigare för varje dag! Han tycker ju att det är så himla kul också så det hjälper ju till. Jag är så stolt över min stora kille!

De har idag fått sin första hemläxa, att lära sig att inte slåss eller vara ful i munnen, vilket kommer att bli en utmaning för Liam hemma, men jag tror att det kommer funka i slutändan, sen kanske han kan lära sina småsyskon rätt och fel också. Syskonkärlek är väl för underbart!


   

Av Therese - 21 augusti 2012 23:35

Gick upp för det var någon som gnällde, när jag kom upp satt Elias upp i sängen och pratade för sig själv stirrandes in i väggen, det jag hörde var "Bajskorv, ja jag är en bajskorv" (Mm just det kanske inte fick mig att bli jätterädd). Jag sa "va", då stirrade han rakt på mig med tomma ögon och säger nånting, kunde inte riktigt tyda det men nånting med skolan. Visst, det låter löjligt men när det är kolsvart överallt närpå ett par nattlampor, karln jobbar natt och jag är mörkrädd och kanske sett en eller för mycket skräckfilmer, då är jag inte så kaxig! Hoppas dom sover nu!

Ovido - Quiz & Flashcards