fyrbarnsmorsa

Alla inlägg under december 2012

Av Therese - 12 december 2012 05:57

Blev väckt för ett tag srn av en dotter som kom in och ville sova i våran säng sen har hon legat och knölat och bökat.. För en timme sen ca satte hon sig upp och klagade över hals och mage! Ja kände paniken komma, händer och fötter domnade bort, fick ont i magen och ville bara bryta ihop... Nej vill inte ha nån magsjuka här!! Återigen bannar jagig själv för att inte kunna slappna av.. Har legat vaken i två timmar och farit upp vid minsta rörelse.. Har sovit fyra timmar och nu ska jag upp om en, kommer bli en spännande dag idag ensam med barnen. Jag tror inte längre att det är nåt, borde hänt nåt vid det här laget nu isåfall.. Doch har hon klagat på halsen i några dagars tid nu.. Det värsta med vår dotter är att hon aldrig får feber vid bakterier så det har alltid varit så svårt att avgöra öroninflammation, halsfluss osv på henne. Går det inte över om ett par dagar kanske man är så illa tvungen att åka upp.. Nej försöka vila lite innan det är dags att gå upp!

Av Therese - 11 december 2012 21:17

Varför blir barnen tusen ggr värre när man är ensam? Jag har fullt upp så fort F jobbar eftermiddagsvecka med att slita dom från varann och inte tappa kontrollen. Har funderat många ggr på att filma här hemma när han jobbar för att bevisa att det verkligen är så. Sitter här ikväll igen, ont i hela kroppen, hes i halsen efter att ha skrikit (väldigt opedagogiskt jag vet) och denna hemska ångest! Kan man inte bara få uppleva några minuters lugn och ro utan att de ska vara i luven på varann.. Jag skulle behöva en veckas semester just nu.. Minst! Men dom är ju söta när dom (väl) sover..

Av Therese - 6 december 2012 19:16

Man kan inte klaga på att det inte kommit nån snö iaf! Barnen älskar det! Jag är sommarmänniska, men eftersom vi måste "genomlida" vintern får man göra de bästa av det och tänka positivt, man kan inte klaga på att det inte blev en vit vinter, karln sköter snöskottningen och nu är det mildare ute, skönare att vistas utomhus, fler är ute mer vilket i sin tur betyder färre magsjukor i bästa fall! Drt enda jag har att klaga på är snöplogningen här i Östhammar.. Ok jag kan förstå att det var svårt att hinna med igår med det vädret som var och att det var så pass oplogat som det var på de mindre gatorna tidigt imorse. Men att man knappt kan komma ut från uppfarten med bilen och dessutom kör fast så pass att man får skotta rynt bilen och får hjälp att putta på.. Så ska det väl ändå inte vara? Här hos oss kom dom och plogade på eftermiddan. Jag har knappt hört någon traktor ute än mindre sett någon.. Ville bara informera, vintern kom i år igen, sätt in resurser så det slipper bli såhär..

Av Therese - 3 december 2012 22:08

Förra året köpte vi legokalendrar åt barnen men i år tänkte vi spara pengar på att göra en egen. Sagt och gjort! Jag skar ut siffror i kartong. Visste inte riktigt vart jag skulle hänga det, nånstans där varken katter eller barn kommer åt! Så varför inte i gardinstången! Nu hänger de flesta på plats, fattas en del men det tog längre tid än jag trodde och tid finns inte i överdrift här hemma.. Barnen tycker att det är så spännande att få turas om och klippa ner en siffra varje dag!

Av Therese - 3 december 2012 22:05

Förra året köpte vi legokalendrar åt barnen men i år tänkte vi spara pengar på att göra en egen. Sagt och gjort! Jag skar ut siffror i kartong. Visste inte riktigt vart jag skulle hänga det, nånstans där varken katter eller barn kommer åt! Så varför inte i gardinstången! Nu hänger de flesta på plats, fattas en del men det tog längre tid än jag trodde och tid finns inte i överdrift här hemma.. Barnen tycker att det är så spännande att få turas om och klippa ner en siffra varje dag!

Av Therese - 3 december 2012 13:40

Idag går mina tankar till en fin vän som redan varit med om alldeles för mycket. I början av året fick hon besked att hon hade cancer, istället för att få uppleva sommaren med bad och sol fick hon genomgå massa jobbiga behandlingar som fick henne att må så dåligt. Nu är hon äntligen fri från cancern. Igår sprang deras älskade hund hemifrån, vi var många som delade bilder och försökte hjälpa till i sökandet. För ett litet tag sen hittade hon honom, tyvärr inte med ett lyckligt slut.. Han hade varit med om en isolycka. Varför är livet så orättvist? När ska denna familj få vara lyckliga igen? Idag finns ni i mina tankar älskade vän <3

Av Therese - 2 december 2012 21:39

Vi var på 30 års fest igår för att fira Henrik som fyllt. Det bjöds på otroligt god mat i trevligt sällskap! Barnen gick och åt godis och vi satt och småpratade i soffan när plötsligt Elias kommer inspringades, hoppande och sliter sig i halsen och gråter efter vatten. Han har nån fobi just nu för att sätta i halsen så han har enorm kontroll numera när han äter. Jag sliter tag på honom och springer in i köket, jag får panik och vet inte vad jag ska göra, dunkar honom i ryggen men han fortsätter hosta och skrika. Tack Jenny för den snabba insatsen att rycka tag i honom och göra heimlich så han hostar upp godisen! Jag var alldeles skakis efter det som hände men glad att Jenny agerade så fort som hon gjorde! I övrigt blev det en kanonkväll som avslutades hemma med några av Fredriks hockeykompisar till tidig morgon! Så idag var det en tröttdag .men vi tog oss ändå ner på julskyltningen i det kalla vädret, barnen hade sett fram emot att sitta i brandbilar och hälsa på tomten. Men nu är jag slut som artist så godnatt!!

Av Therese - 1 december 2012 15:34

Håller på och gör oss iordning för att knata över till grannarna lite senare för mat, god dricka och trevligt sällskap! Henrik blev 30 för ett tag sen så det är han som ska firas! Hoppas på en trevlig kväll!

Ovido - Quiz & Flashcards