fyrbarnsmorsa

Alla inlägg under juli 2012

Av Therese - 19 juli 2012 23:22

Så nu har man inte ammat sen i måndags kväll och det märks att det blir bättre o bättre, hon ger upp snabbare när hon sliter i mina kläder o vill ha tutte, hon kan sitta o ligga bredvid o mysa utan att snutta, hon kan till o med somna i min närhet, hon har börjat vakna mer sällan på nätterna och det börjar bli lättare även för mig även om jag saknar de mysiga stunderna lite MEN när vi åker till Thuns i slutet av månaden, så skönt att kunna unna sig nya behåar eftersom de ja har nu blev så utslitna av amningen, att få sova utan en liten som är på mig konstant, att kunna sitta i soffan utan att dotra är på mig direkt.. Men det jag just nu bara kan tänka på är mina sprängfyllda bröst som gör så fruktansvärt ont!! Slutar det inte snart blir jag tvungen att mjölka manuellt.. Nu har jag jobbat 44h hittills känner jag mig värd en kall och lite avkoppling i soffan!

Av Therese - 18 juli 2012 23:58

Igår kväll tokskrek Leia i över en timme innan jag fick lämna rummet o F tog över, hon vaknade tre ggr inatt o skrek. Ikväll tjatade hon om "tutte" några ggr o skrek lite efter, till slut la hon sig på kudden och somnade efter ett par minuter, med mig kvar i rummet sittandes vid hennes fötter!! Jag har aldrig kunnat vara i samma rum när hon somnat utan att amma! Så jag ser detta som ett klart framsteg!! Får se hur natten blir! Håll tummarna nu!

Av Therese - 18 juli 2012 18:42

Grabbarna var ute och lekte på baksidan, de snurrade på gungan, visst ibland skriker de till så man får hyssja till men nu skrattade de mest för fullt. Jag o Fredrik var inne och jag kunde höra grannarna när de gapade på andra sidan häcken, några ord jag kunde urskilja var: "nu får det vara nog", "ungjävlar" och "ska man behöva läxa upp dom själv", SAY WHAT??!! För de första är dom BARN och för det andra kom till MIG och klaga, stå för faan inte o gapa o svär till mina barn!! Tyvärr försvann de bakom huset när jag kom ut.. Men faan vilka idiotgrannar!!!

Av Therese - 17 juli 2012 20:58

Vi åkte ut i skogen en sväng efter middan för lite kantarelljakt. Men tidpunkten, miljarders mygg och en liten son som var trött gjorde oss inte så långvariga och skörden blev inte så stor. Lägger det på hyllan till i höst då vi brukar få stora mängder med kantareller. Åkte till mor en sväng efter och fick en hel drös med rabarber så imorgon blir det gofika med rabarberpaj efter lunch! Nu tagga ner lite i soffan innan det är dags att få lite is i magen inför operation sövning av dotra utan amning.. Wish me luck!!

Av Therese - 17 juli 2012 17:29

Jag är en sån person som aldrig går efter recept, aldrig tar tid på makaroner osv. Så idag testade jag nåt nytt! Skar kalkonskivor, brynde de lätt i stekpanna och la dom sen i en form. Blandade smör med vitlök, salt, peppar och basilika och bredde ut på skivorna och hällde sen på hönsbuljong. In i ugnen på 225 grader tills skivorna var genomgrillade. Till det la jag färskpotatis i en form, på med olja, salt och peppar. Det doftade ljuvligt i hela huset och det smakade underbart! Verkligen värt att testa!

Av Therese - 17 juli 2012 02:31

Ligger här i soffan och kan inte riktigt somna.. Efter så många sömnlösa nätter, gråt osv så tog F tag i det och tog Leia in i sovrummet och nu har vi kommit överens om att nu är det slut med amningen.. Varför känner jag mig så ledsen.. Har kommit underfund med själv (och säkert många andra) att anledningen är att det är sista barnet och jag har svårt att släppa taget.. Det är ju fortfarande min bebis..Ofta är det så att det är lättare för barnen än föräldrarna. Men nu hoppas jag lite innerst inne på att få mer sömn än högst 3h i sträck. Behöver lite peppning just nu!!

Av Therese - 16 juli 2012 19:07

Hittade nyss en grupp på fb, "the typical engla", det fick mig att reagera starkt pga att den som startat gruppen bara är ute efter att skämta om en liten flickas våldtäkt och död. Jag mår illa och känner bara avsky! Jag har gjort som många andra och anmält gruppen till fb. Gör det ni också!

Av Therese - 16 juli 2012 13:46

Liam tappade äntligen sin tand idag efter att den varit lös i över en månad! Han har inte riktigt vågat vicka på den så den nya tanden hade hunnit växt upp snett bakom. Vi bjöd svärisarna och Jossan på lunch idag och hon satt och triggade honom tills han drog ut den! Tack Jossan :-) Nu riktar vi in oss på nästa lösa innan den nya hinner komma där också. Får se om tandfen hälsar på inatt :-) En riktigt stolt o glad kille har vi här hemma nu iaf!

Ovido - Quiz & Flashcards