fyrbarnsmorsa

Alla inlägg under april 2012

Av Therese - 15 april 2012 01:20

Vi träffade en kär vän o barn i torsdags i lekparken, våra pojkar har umgåtts i princip från födseln, de satt o gungade tillsammans o min vän hörde hur de pratade o Liam hade sagt: "jag har en storebror som har dött", x reagerade o frågade va han hette, varpå Liam svarar:"Tobbe, Tobbe är min storebror".. Det träffade rätt i hjärtat..

Av Therese - 14 april 2012 17:38

 

Leia är väldigt på Hampus från morgon till kväll, hon nyper och river honom för att sen kunna trösta när han blir ledsen. Syskonkärlek på högsta nivå!



   

Tips på garnering till pizza, vi hade halva med kyckling, banan och curry och andra halvan med köttfärs och för att få lite extra smak på den, kryddar vi den med tacokrydda, blir jättegott, så nu står magen ut åt alla håll!

Av Therese - 14 april 2012 15:49

Till varför jag låser bloggen, är att vissa personer som jag inte vill är inne och läser och då känner jag att jag inte kan skriva vad som helst, denna blogg är trots allt till för att skriva av mig, mina tankar, känslor m.m..  Den kommer inte att vara låst för alltid, bara ett tag framöver tills allt lagt sig.


Nu är lekrummet uppe klart och det blev otroligt fint, väldigt stolt!



       

Lite före och efter bilder!


Nu är det bara småpill att fixa, tex att sätta fast fönsterlås, sättafast hyllor i väggen, sätta upp gardiner osv.. Hade tänkt rensa och fixat i trädgården, men vädret kom lite emellan..

Nu blir det till att förbereda middan, idag blir det hemmagjord pizza, mums!!

Hoppas ni alla får en trevlig lördag, för det kommer vi se till att ha! Puss på er

Av Therese - 12 april 2012 20:13

Ola ringde strax efter lunch och hade glädjande nyheter att berätta, mötet hade gått bra och jag hade fått vikariejobbet som dagbarnvårdare! Nu är planeringen i full gång, letar och söker efter tips och idéer på pyssel, lekar, aktiviteter osv man kan hitta på med barnen. Saker ska ordnas, tex byta sand i sandlådan och nu i helgen ska vi färdigställa lekrummet uppe.


Jag ser så mycket fram emot detta och tycker att det kommer bli jättekul! Nu är det bara att hålla tummarna att den andra dagbarnvårdaren är sjukskriven läänge (ja, ibland får man faktiskt önska sånt ;-))

Jag kommer att uppdatera bloggen med bilder på före och efter i lekrummet, även tips osv på lekar och pyssel kommer jag att dela med mig av.

Bloggen kommer som sagt att bli lösenordsskyddad imorgon pga vissa omständigheter, så ni som vill fortsätta läsa, kommentera på min fb-sida så kan jag skicka i inkorgen eller ev kommentera på denna sida med mejl så skickar jag lösen!

Av Therese - 11 april 2012 20:11

Stort grattis till våra fina vänner till eran tösabit! Efter 31h tappert kämpande ville hon komma ut! Så glad för er skull, ni kommer bli underbara föräldrar. Våra grabbar kommer lära henne allt de kan ;-) Sammy, antar att det blir en rosa bubbla i 1-års present nu? :-)

Av Therese - 10 april 2012 13:27

Inspektionen gick galant! Hög säkerhet och mycket leksaker :-) Han ställde lite frågor och gick genom lön, barn osv. De ska ha möte på onsdag så han skulle höra av sig efter det. Nu håller vi tummarna! Men det känns väldigt bra än så länge!

Av Therese - 10 april 2012 12:13

Snart kommer  han och inspekterar säkerheten hemma hos oss!! Jag har ju sökt som dagbarnvårdare, vikarie till en början och nu kommer Ola om ca en kvart och kollar över säkerheten hemma hos oss och pratar lite allmänt. De låter väldigt positiva och ska ha möte om det imorgon, så nu håller jag bara tummarna!

Jag är nervös inför det här, för om han har någon anmärkning på bristande i säkerheten, gäller det ju även att mina egna barn är utsatt för risker i vardagen..


Jag återkommer efter inspektionen!

Av Therese - 10 april 2012 10:14

Nu har det gått ett tag sen det blev tjafs mellan mig och min bror, ett onödigt tjafs som eskalerade och gjorde att han bröt kontakten med både mig och sina syskonbarn. Jag har hållt uppe fasaden, men det går inte längre, jag måste skriva av mig, för det här gör att jag mår fruktansvärt dåligt. Det är hans val att inte ha någon kontakt med mig längre, men mina barn är helt ovetandes och jag vill inte dra in dom, dom har inget med det här att göra, men ändå struntar han i dom, Liam fick inte ens ett grattis på hans födelsedag.


Min bror har alltid varit hans stora idol sen han föddes och det smärtar i mig varje gång han frågar efter honom, säger att han saknar honom eller pratar om allt roligt de ska göra tillsammans i sommar.

Jag vill inte ha det såhär, jag vill inte att en tjej ska komma mellan den kontakten vi hade innan. Min syster hade även hon väldigt bra kontakt med honom, men efter det här har han även valt bort henne ur sitt liv.

Jag önskar att folk kunde svälja sin stolthet och inte vara så fega, utan komma i real life och prata ut istället för att gömma sig bakom en dataskärm.


Jag ska även nämna att tjafset var att hans tjej la ut en "skojbild" på sig när hon målat sig helsvart runt ögonen och står med en låtsasjoint och "röker på" i källaren.. Det fick mig att reagera, dels för att jag avskyr allt som har med droger att göra och dels för att jag tycker inte att det är något bra föredöme för mina barn, dessutom tycker jag att man kan lägga ut andra saker på nätet för att skapa reaktioner.

Jag hade kommenterat under bilden med "heelt normalt", vilket fick min bror att se rött och ta bort och spärra mig från hans fb-sida och dessutom säga upp kontakten, även min syster reagerade på det och han tog bort även henne.

Han började prata om att anmäla för nättrakkaserier osv..

Jag tycker att hans reaktion var helt obefogad och att han överreagerade.


Jag tycker att lägger man upp en sån bild får man räkna med reaktioner, inte bara positiva??

Jag hoppas verkligen att han tar sitt förnuft till fånga och inser vad han går miste om innan det är försent.

Blod är tjockare än vatten!



Ovido - Quiz & Flashcards