fyrbarnsmorsa

Alla inlägg under oktober 2012

Av Therese - 17 oktober 2012 17:31

Vi var på hjärtultraljud för ett tag sen, på tisdagen veckan efter, skulle Elias hjärtläkare diskutera med andra läkare i landet om huruvida vi skulle gå vidare med frågan om operation eller inte, hörde han inte av sig inom de närmsta dagarna (ca tre veckor sen) så behövdes ingen åtgärd och vi skulle tillbaka på årlig koll om ett år igen. Idag fick vi hem ett papper om att de beslutat att Elias ska göra ännu en magnetröntgen för att få en klarare bild hur det såg ut, remiss kommer senare i höst. Precis när man började tro att det inte var någon fara. Jättebra att de håller koll men när ska han få bli friskförklarad från allt skit?!

Av Therese - 17 oktober 2012 17:22

Dagens middag blev mer än uppskattad, barnen slevade in i munnarna! Och berömde "mamma gör såå god mat!", det är så kul att höra! Jag gjorde en vanlig stuvning (smör, mjöl, mjölk, salt o peppar), blandade i lite soja för färgens skull och hade sen i kasslerbitar och kantareller och så ris till. Blev riktigt gott och mättande var det!

Av Therese - 16 oktober 2012 21:36

Smärtorna i ryggen gör sig än en gång påminda.. Skadade min rygg när jag var yngre och jobbade i vården och känner fortfarande av det då och då och nu när jag suttit en heldag med pluggandet gör det fruktansvärt ont i hela ryggen, skulle behöva en ordentlig massage.. Ska sitta ett litet tag till vid datorn sen är det godnatt för min del!

Av Therese - 16 oktober 2012 19:25

Bästa Mari kom kl nio imorse och vi satte oss och pluggade, nu åtta timmar senare, 22 sidor utlästa och 12 a4 papper skrivna med stödord känner jag mig nöjd och pumpad med kunskap. Nu lägga barn sen renskriva allt på datorn. Imorgon kör jag resterande 10 sidor sen är det bara att plugga på till provet som görs på torsdag! Starta uppdraget och lämna in samtidigt sen är jag klar med det som var till på lördag! Känns så skönt att ligga före och ha helgen fri, mycket då ändå med hockeyskolestart och dop!

Av Therese - 14 oktober 2012 19:35

..Att sätta press på sig själv igen! Innan lördag ska 72 sidor vara lästa och inlärt, ett prov och ett uppdrag gjorda i psykologin! Funderar på att sätta mig en stund när barnen lagt sig! Älskar att plugga!!

Av Therese - 13 oktober 2012 19:34

Nu efter jag tagit ur spiralen så måste jag vänta till första mensen innan jag kan börja med plåstrena. Det betyder att vi måste använda annat skydd under tiden. Men varför är det så fruktansvärt pinsamt att köpa kondomer, det är ju naturligt och de flesta fattar nog att man gökar, det borde kännas bra att man vill skydda sig, men ändå skäms man när man står där i kassan.. Åkte till Coop och handlade lördagsgodiset men där hängde kondomerna bakom kassan och tycker man att det är pinsamt att köpa utsätter man sig inte för att stå i kassan och be om kondomer när det dessutom är fullt med folk runtomkring.. Så det fick bli ica. För här blir det inga fler barn gjorda!! :-)

Av Therese - 11 oktober 2012 09:02

Börjar ju plugga på måndag och har varit ute efter boken som behövs, kollade nätet och den kostar 400, lite surt då jag pluggar bara tre veckor.. Vänner har erbjudit sig sina böcker, tyvärr fel isbn nummer och en erbjöd sig sitt lånekort för på universitetsbiblioteket i uppsala fanns den, hur gulliga som helst. Kollade nu på bibli och tydligen ska den finnas på bibblan på bruks så vi åker dit till elva och hoppas verkligen att det är rätt bok nu! Godmorgon alla fina!

Av Therese - 10 oktober 2012 10:52

Nu är vi överens om att köra igång med psykologi på måndag och tre veckor framöver och sen får jag fortsätta läsa något mer ämne efter det och förmodligen blir det naturkunskap b.

Jag måste bli klar innan tredje december, då betygen som är inskickade till ansökningen om kurs måste kompletteras, så nu blir det hårdplugg varje dag framöver, men det kommer bli så skoj!

Sen håller vi tummarna att jag kommer in på det jag sökt till våren, vill verkligen!!

Ovido - Quiz & Flashcards