fyrbarnsmorsa

Direktlänk till inlägg 1 april 2014

Ett lyckligt slut!

Av Therese - 1 april 2014 08:42

Våran Timon hade igår varit borta i en vecka, det är inte likt honom så jag började ringa runt till veterinärer och gjorde även en polisanmälan, för även om det hänt honom nåt vill man ha hem honom.

Veterinären mittemot oss reagerade på att det var ju deras kompis som ofta brukar vara hos dom, sola och ligga i deras hundkoja.
Vi beslöt att ta vändan runt och genom Jokab. När vi kom in på området, fanns det hundratals olika containrar och vi började ropa på honom, tyckte vi hörde nåt svar, såg en svart katt stå på ett grustag och trodde det var den som lät, men det fortsatte och när vi närmade oss en stor, ca två meter hög container blev jamandet tydligare, F klättrade upp och fick syn på Timon därnere!

Har aldrig hört ett sånt fasansfullt jamande, det var så uppgivet, ännu värre när han fick se oss, riktigt dödsångest. Det fanns en öppning på ena sidan men den hade inte blivit öppnad på så länge att det inte gick och öppna, skulle vi klättra ner till honom skulle vi inte lyckas komma upp, alldeles för sluttande och höga kanter, att inte lyckas rädda honom och höra hans skrikande, det kommer förfölja mig länge.

Jag ringde Jokab, eftersom det var deras container, stängt.. Ringde larmcentralen, men de åkte inte ut på såna ärenden.
Sprang till slut in till Nobina och hittade på tre busschaufförer som jag bad om hjälp och de följde med, med en stege och med hjälp av den lyckades vi rädda vår älskade katt!

Han hade magrat lite, annars verkade han vara vid god vigör. Han tyckte att det var skönt att bli buren hem.
Han fick lite blötmat under kvällen, på inrådan av veterinären, så han skulle få i sig lite vätska med. Han gick och drack ur toan efter det :)

Imorse när jag väckte pojkarna låg han helt utslagen och reagerade inte ens. Han har fortfarande inte kommit upp, men klart att han är trött.
Ett hellyckligt slut och så tacksam för att vi hittade honom, tack vare veterinärens tips, barnen som tokropade efter han och de tre supersnälla busschaufförerna som hjälpte till!
E sa efter att hans hjärta sprack när Timon försvann men nu var det helt igen <3
Har även kontakt med veterinären nu efter om det skulle hända nåt med honom såhär i efterhand och det känns tryggt!

Nu i efterhand börjar alla "tänk om" att smyga sig på..
Tänk om vi inte gått där, om vi inte ropat, inte hört han, de slängt grejer där i eller forslat bort containern..
Man ska inte tänka så mycket utan bara vara glad att familjen är hel igen och att han mår bra!
Även en katt är en familjemedlem och det har varit en tuff resa!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 december 2014 00:55

Är det såhär man ska behöva leva? Behöva gå som i en dvala hela vinterhalvåret för att man inte kan sova på nätterna, för det enda man tänker på är den där jävla magsjukan. Ligger vaken till mitt i nätterna o lyssnar efter ljud, bara de rör sig ...

Av Therese - 24 oktober 2014 18:53

Nu är sommaren slut och härmed är vår största skräck i intågande, magsjukan! Därför lägger jag upp en länk här till de som missat reglerna eller måste påminnas. 48h regeln handlar alltså om att man håller sig borta från folk i två dagar efter ma...

Av Therese - 21 oktober 2014 23:33


Efter mycket om och men, beslöt vi oss för att omplacera våran kattunge Doris! Det fungerade inte längre eftersom hon blev avundsjuk när sonen kom och kissade konstant på hans saker och kläder. Det beslutet var det bästa vi gjort! Tjejen som to...

Av Therese - 14 oktober 2014 15:50

Jag ville ta reda på äpplena vi har på trädet innan det är försent och vad är inte mer perfekt än att göra en äppelpaj då. Jag brukade alltid göra smulpaj, men nu är jag omvänd, testade äppelpaj á la Morberg och säger bara, gud så underbart god den v...

Av Therese - 13 oktober 2014 06:39


..det kan sammanfatta min söndagskväll. En bebis som bara ville ligga vid bröstet, inte alls nöjd. Svårt att veta om det var pga magont, utvecklingsfas, övertrött osv men trodde det skulle bli en vaken natt, för när vi la oss i sängen dög inte ens br...

Ovido - Quiz & Flashcards